Vuoden 2020 Palveluseteliteko -palkinto Pielavedelle

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Asiantuntijaraati on valinnut Pielaveden kunnan Vuoden 2020 Palveluseteliteko -palkinnon voittajaksi. Pielaveden kunta jakoi keväällä koronaviruspandemian takia etäopetuksessa oleville oppilaille ja opiskelijoille palveluseteleitä ruokailua varten. Kunta myönsi ateriakorvauksena jokaiselle etäopetuksessa olevalle koululaiselle ja lukio-opiskelijalle 3,5 euron palvelusetelin yhtä etäopetuksessa vietettyä koulupäivää kohden.

Palveluseteliä pystyi käyttämään maksuvälineenä niin pielavetisiin päivittäistavarakauppoihin kuin myös paikallisiin ruokapalveluita tarjoaviin yrityksiin. Kunnan sosiaalitoimi myönsi tämän lisäksi myös sosiaalisin tai taloudellisin perustein lapsiperheille ateria-apuseteleitä paikallisiin lounasravintoloihin palvelutarpeen arviointiin perustuen. Kunnan asukkaat ja yrittäjät olivat tyytyväisiä kunnan ratkaisuun palvelusetelien jakamisesta ja antoivat kiitosta ripeästä toiminnasta.

Asiantuntijaraati painotti valinnassaan innovatiivista korona-ajan ratkaisua, joka tuo hyvinvointia laajalle ryhmälle ihmisiä. Tässä ratkaisussa tuotiin helpotusta samaan aikaan kunnan lapsiperheiden arkeen sekä samalla pientä helpotusta paikallisille yrityksille. Ratkaisun tasapuolisuus ja laaja kattavuus ihastutti raatia.

Raati oli valinnassaan hyvin yksimielisiä ja teko nostatti paljon positiivisia reaktioita. Raati oli mielissään hyvin toteutetusta ja laajan joukon huomioonottavasta setelistä kevään oudossa ja yllättävässä tilanteessa.

Asiantuntijaraadin jäseninä toimivat tänä vuonna viime vuoden Vuoden Palveluseteliteko 2019 -palkinnon voittaja, ammattijärjestäjä Laura Holmström, Suomen Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen sekä Rovaniemen kaupungin ympärivuorokautisen hoidon ja palveluasumisen palveluesimies Anne Mattila.

Vankan aseman saavuttanut ja arvostettu Vuoden Palveluseteliteko -kunnianosoitus myönnettiin nyt kuudetta kertaa. Pielavesi vastaanotti vuoden 2020 palkinnon 9. helmikuuta Pielavedellä. Vuonna 2019 palkinto myönnettiin ammattijärjestäjä Laura Holmströmille, vuonna 2018 palkinto myönnettiin Siun sotelle, vuonna 2017 Lapin maakunnalle, vuonna 2016 Vaasan kaupungin sosiaalityö- ja perhepalvelut -yksikölle ja vuonna 2015 Lahden kaupungin asiakasohjausyksikkö Siirille.

 

LISÄTIEDOT 

VILMA KRÖGER 

Pielaveden kunnanjohtaja

p. 040 066 8211, vilma.kroger@pielavesi.fi 

ENNI IKONEN 

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija, Vaana Oy

p. 050 536 7392, enni.ikonen@vaana.fi