Terveydenhuollon palveluseteli

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluseteli

Kansanterveyslain mukaan kunnan tehtäviin kuuluu terveyteen liittyvän neuvonnan ja tarkastusten sekä sairaanhoidon järjestäminen kunnan asukkaille eri elämänvaiheissa.

Terveydenhuollon palveluseteli on kunnalle joustava keino järjestää perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluita.

Kokemukset palvelusetelistä terveydenhuollon palveluissa ovat olleet kauttaaltaan hyviä. Järjestämistapa on tarjonnut kunnille toimivan ratkaisun niin jonojen purkamiseen kuin ostopalveluiden kankeuden ja työvoimapulan aiheuttamiin haasteisiin vastaamiseen.

Palveluseteleiden käyttö on kasvanut viime vuosina voimakkaasti terveyspalveluissa – sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidossa palvelusetelin käyttö on parin viime vuoden aikana moninkertaistunut.

Pikalinkit palveluihimme

Linkit avaavat uuden ikkunan selaimeesi.

0 +

Palvelussa käytetään terveydenhuollon palveluseteliä vuonna 2018.

0 %

Kaikista terveydenhuollon palveluseteleistä on käytössä perusterveydenhuollossa vuonna 2018.

0 %

Kaikista terveydenhuollon palveluseteleistä on käytössä erikoissairaanhoidossa vuonna 2018.

Perusterveydenhuollon palveluseteli

Perusterveydenhuollon palvelusetelillä voidaan vahvistaa asiakkaan valinnanvapautta ja terveyden- ja sairaudenhoidon resursseja ohjaamalla osa palveluntarvitsijoista yksityiselle palveluntuottajalle.
Perusterveydenhuollon palveluseteliä voidaan käyttää esimerkiksi

Erikoissairaanhoidon palveluseteli

Palveluseteli on hyvä keino järjestää monia erikoissairaanhoidon palveluja. Erikoissairaanhoidossa palveluseteli on todettu toimivaksi esimerkiksi suunnitelmallisissa leikkauksissa.
Erikoissairaanhoidon palveluseteliä voidaan käyttää esimerkiksi

Terveydenhuollon palvelusetelin hyödyt

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelusetelit hyödyttävät kaikkia osapuolia. 
Kunta
Palveluntuottaja
Asiakas eli kuntalainen
Terveydenhuollon palveluseteli
Kiinnostuitko terveydenhuollon palveluseteleistä? Kerromme mielellämme lisää!

Jätä yhteydenottopyyntö

Kerromme mielellämme lisää sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon palveluseteleistä ja Suomen johtavasta palvelusetelijärjestelmästä. Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Antamianne yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoon. Jos olet kuntalainen, joka haluaisi palvelusetelin, lue lisää tästä.