Vaanan asiantuntijatiimi vahvistuu uudella asiakkuusjohtajalla ja hallituksen jäsenellä

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Syksyn myötä Vaanalla on puhaltanut muutoksen tuulet, jotka ovat tuoneet tiimiimme lisävahvistusta. Olemme saaneet uudeksi asiakkuusjohtajaksemme pitkänlinjan sote-konkarin Mika Paakkasen. Tervetuloa Vaanalle, Mika!

Mikan koulutustausta on yhdistelmä ICT:tä ja kaupallista koulutusta. Mika on ATK-merkonomi ja datanomi. Täydennyskoulutusta hän on hankkinut Turun kauppakorkeakoulusta. Mika on tämän lisäksi IPMA C -sertifioitu projektijohtamisen osaaja. 

Mikan työura soten parissa ennen Vaanalle tulemista on vaikuttava. 

Ennen Vaanaa vastasin Apotin kansallisten palveluiden (mm. Kanta ja eResepti) ja koodistojen toiminnasta ja kehityksestä. Toimin sekä asiakasrajapinnassa, että Epic-ohjelmistotoimittajan kanssa, Mika tiivistää työkokemustaan. 

Ennen Apotille siirtymistä Mika ehti olla 23 vuotta CGI:n palveluksessa monipuolisesti erilaisissa tehtävissä.

Suomen ensimmäinen eResepti tehtiin Turussa 2010 ja olin siinä CGI:n projektipäällikkönä. Olen vetänyt useita arkistointiprojekteja vanhojen potilaskertomusten tallentamiseksi Kanta-arkistoon. Lisäksi olen rakentanut lukuisia läheteliittymiä eri potilastietojärjestelmien välille, Mika kertaa työhistoriaansa. 

Suomalainen sosiaali- ja terveydenhuolto on nyt isossa murroksessa, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1.1.2023. Mika kertoo näkevänsä muutoksien tuovan uusia mahdollisuuksia, jotka Vaanan tulee hyödyntää mahdollisuutena kasvaa ja kehittyä. Vaanalla tulee olemaan myös suuri rooli toimia uusien ja vanhojen asiakkaiden tukena muutoksessa.

Vaana yrityksenä oli Mikalle jo entuudestaan jokseenkin tuttu, ja asiakasjohtajan rooli herätti kiinnostuksen hakea Vaanalle. Mikan mukaan toimiminen asiakasrajapinnassa on aina viehättänyt häntä ja asiakastyytyväisyys on hänelle tärkeä arvo. Mikalla on laajat verkostot suomalaisessa sote-kentässä, joiden hän uskoo täydentävän Vaanan osaamista teknisen osaamisen ja kaupallisen ajattelumallinsa lisäksi.

Odotan innolla yhteistyötä nykyisten ja uusien asiakkaiden kanssa. On ilo toteuttaa loistavia ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin. Vaanan kasvattaminen ja tunnettavuuden lisääminen ovat tärkeimpiä tavoitteitani, Mika summaa odotuksiaan uudesta positiosta. 

Mikan aloitus Vaanalla on ollut sujuva tiimin hybridityöskentelystä huolimatta. 

Olen toiminut aiemmin suurissa organisaatioissa, joten tämä oli oikein piristävä muutos. Täällä vastuualueet ovat suurempia ja yksilöiden merkitys kasvaa. Vaanalaiset ottivat minut erittäin hyvin vastaan ja tunnen itseni jo täysin Vaanalaiseksi. Kuin kotiin olisi tullut, Mika kuvailee ensivaikutelmaansa Vaanasta. 

 

Uuden asiakasjohtajan lisäksi Vaanan hallitus on täydentynyt uudella jäsenellä, kun yhtiökokous valitsi pitkän linjan yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tietokirjailia Osmo Soininvaaran Vaanan hallituksen jäseneksi. Osmo Soininvaara täydentää osaamisellaan tästedes asiantuntevaa viisi henkistä hallitustamme, jonka puheenjohtajana jatkaa Ari Anttonen. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Pia Nurme, Emma Hyökyvaara ja Maarit Hannula.

 

Lisätietoja

Mika Paakkanen, asiakkuusjohtaja

mika.paakkanen@vaana.fi 

040 647 5998